Courgetti met falafel in een yoghurtdressing van munt en look

In dit gerechtje een combinatie van eiwitten, vezels en probiotica!

Iets lekker en gezond voor vanavond? #veggiefriday

Ingrediënten voor 2 personen
250 gram magere Griekse yoghurt
4 tenen look
4 takjes munt
2 courgettes
1 bakje falavel van Vivera
olijfolie
zwarte peper
zout

Zo maak je het
Doe de Griekse yoghurt, de tenen look, de munt, zwarte peper en zout in een keukenrobot en mix op de hoogste stand gedurende één minuut. Snij met een spiraalsnijder slingers van de courgettes. Verhit een wokpan met een scheut olijfolie en bak er de falafel balletjes in. Voeg daarna de courgetti en de yoghurtdressing toe. Roer gedurende twee minuutjes en klaar. Serveer met extra zwarte peper en zout.

Tip – Vivera 
Vivera is een specialist in het maken van vegetarische producten. Zij bieden een lekkere variatie aan die de basis leggen voor een afwisselende, gezonde maaltijd. Bijna al hun producten bevatten essentiële voedingsstoffen zoals vitamine B12 en ijzer. Die stoffen zijn een belangrijke aanvulling wanneer je regelmatig vegetarisch eet.

Tip – spiraalsnijder
De spiraalsnijder is zeer populair geworden aangezien meer en meer mensen begonnen te zoeken naar een goed alternatief voor pasta. De spiraalsnijder lijkt op een dunschiller waarbij je via een speciaal gebekt mesje lange slierten kan snijden/schillen van diverse groenten. Ondertussen bestaan hier al vele modellen in. De mijne komt van bij Cook & Serve en is enorm praktisch! Een echte must have voor veggie lovers!

Tip – falafel
Je kan de falafel ook zelf maken. Op mijn blog heb ik deze eens gemaakt in twee gerechtjes: Spinazie falafel salade of Falafel met een yoghurt dip van rozemarijn en munt

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s